Status collegeroosters 2013-2014

Ik krijg al een tijdje veel vragen binnen met de vraag wanneer de roosters voor komend collegejaar in de roosterapps beschikbaar zullen komen. Op dit moment ben ik daar druk mee bezig, en ik verwacht zeer snel (in de orde van enkele dagen) dit beschikbaar te kunnen maken. Dit geldt voor alledrie de universiteiten (TU Delft, Vrije Universiteit, Universiteit van Amsterdam).

Zodra de roosters beschikbaar zijn hoef je niet de applicatie te updaten; ze zullen automatisch zichtbaar zijn in de app.

Update: Voor alledrie de universiteiten zijn nu de roosters voor het eerste semester beschikbaar.

Update voor RoosterApps (v2.3)

Dit bericht komt pas op een zeer laat tijdstip, maar voor de volledigheid is er enkele maanden geleden een nieuwe versie van de drie roosterapps uitgekomen. Nieuw in deze versie was:

  • Bug opgelost voor een interface-probleem met iPad onder iOS 5
  • User Interface verbeteringen
  • De Agenda-exportfunctie is weer hersteld in deze versie. Hiermee is het mogelijk om geïmporteerde roosters naar de Agenda-app te exporteren. (iOS 6.1 of hoger aangeraden)

Supportpagina met ticket-systeem toegevoegd

Tot nu toe hebben mensen altijd een reactie onder een post of op een pagina moeten achterlaten als ze problemen e.d. hadden. Op een gegeven moment stonden reacties en oplossingen verspreid over mijn blog. Het is natuurlijk veel handiger als dit allemaal op 1 centrale plek geregeld is, vandaar dat ik een ticket-systeem heb toegevoegd.

Je vind deze door naar de support-pagina te gaan. Je kunt hier een ticket aanmaken als je een bug, probleem of feedback hebt op één van mijn apps. Ik zal dan zo snel mogelijk een antwoord proberen te geven. Vergeet niet eerst de veelgestelde vragen te bekijken als je dit nog niet hebt gedaan en let erop dat je selecteert welke app je gebruikt.

Update voor RoosterApps (v2.2.1)

Een update is beschikbaar in de App Store. Nieuw in deze versie van TUD Rooster, VU Rooster en UvA Rooster:

– De app is geoptimaliseerd voor de nieuwe retina schermen van de iPhone 5 en iPod touch 5e generatie.

Het terugbrengen van de Agenda-export functionaliteit waarmee je je colleges naar de kalender kunt kopiëren staat nog steeds op de planning.

Nieuwe lay-out website

Ik heb mijn WordPress ingesteld op het populaire Twenty-Twelve thema.

Ik ben van plan vanaf nu beter deze blog bij te houden en meer posts te plaatsen. Vooral wat betreft mijn roosterapps krijg ik vaak vragen die vanwege mijn gebrek aan duidelijke informatie vaak gesteld worden. Bij deze beterschap beloofd.

Over het exporteren van roosters naar de Agenda-app

Er komen wat vragen binnen over hoe je een rooster naar de Agenda-app kunt kopiëren. Deze functionaliteit bestond in eerdere versies van de roosterapps maar heb ik helaas tijdelijk moeten verbergen. Een van de redenen op dit moment is omdat het ernaar uitziet dat er een bug in Apple’s besturingssysteem zit wat betreft het bewerken van de Agenda.

Ik heb tijd nodig om te bekijken of dit in een toekomstige software-update van Apple misschien wel weer goed werkt, of om misschien een tussenoplossing te kunnen vinden. Het is wel de bedoeling dat dit in een volgende update opgelost gaat worden.

TUD Rooster en nu ook VU Rooster

VU-LogoDe nieuwste versies van TUD Rooster en VU Rooster zijn zojuist naar de App-store gestuurd. TUD Rooster is een roosterapplicatie voor de TU Delft, en VU Rooster is een roosterapplicatie voor de Vrije Universiteit Amsterdam.

Studenten kunnen gemakkelijk hun eigen rooster uit hun studie importeren, combineren met eventuele andere vakken/studies en alles overzichtelijk op hun iPhone/iPod touch bekijken.

Nu te vinden in de App Store, TUD Rooster en VU Rooster.